… åtminstone om du bor i Gävle 😉

Itablera har blivit antagen till Movexums inkubator. Läs mer om det nedan:

Per Linde är civilingenjören och IT-arkitekten som utvecklat Mr. Besserwisser, den digitala tjänsten som ska underlätta för alla företag som nyttjar digitala hjälpmedel. I våras deltog Per i vår förinkubator Boost Chamber och nu fortsätter han arbetet med att affärsutveckla och kommersialisera sin idé i vår inkubator.

Vad ser du fram emot under de kommande 18 månaderna som vår inkubatorprocess pågår?

– Att få se hur Mr. Besserwisser tas emot av användare och att tillsammans vidareutveckla den till den bästa tjänsten i sitt slag

Varför har du valt att ta hjälp av oss för att utveckla din idé?

– Jag fick ett bra intryck av styrkan och möjligheterna inom Movexum under förinkubatorn. Det är ett naturligt steg att fortsätta i ert fullständiga inkubatorsprogram.

Berätta om din idé och hur den uppkom?

– Med min bakgrund av Sandvik har jag fått en god förståelse av hur olika behov kan tillfredsställas med digitala tjänster, samt vilka utmaningar ett stort antal tjänster kan innebära. Jag såg ganska snart att detta är ett gemensamt bekymmer för de flesta företag oavsett storlek. Faktum är att problemet uppstår till och med för oss privat som enskilda individer. Hur många sätt finns det inte att t.ex. dela en bild från din dator till en kompis; usb-minne? Email? Dropbox? Snart står du där med bilder i Dropbox, dokument i OneDrive och mail via Gmail och allt är enskilda konton som inte har någon koppling till varandra. Tanken med Mr. Besserwisser är att skapa en stabil grund som företag kan använda för att framtidssäkert bygga upp ett digitalt kontor där alla tjänster kan samverka med varandra och samtidigt möjliggöra expandering i takt med företaget.

Är det några särskilda ämnen/problem du vill fokusera på under tiden i inkubatorn?

– Att lära mig hitta rätt personer och kanaler in till dessa.

Vilken är din största utmaning?

– Att få företag att prioritera detta nu och inte imorgon när det är för sent.

Hur ser du på bolaget om fem år?

– Om fem år är Mr. Besserwisser en internationellt tillgänglig tjänst som har fått uppmärksamhet i flertalet internationella IT-relaterade nyhetskanaler. Vi är 3-5 anställda och har utökat vårt utbud av tjänster både i from av förmedlade tjänster och konsulttjänster.

Du genomgick vår Boost Chamber – vilket värde tyckte du programmet tillförde ditt jobb med din idé?

– Mr. Besserwisser föddes under Boost Chamber, dvs. idén kring en helt automatiserad tjänst utan behov av konsulttimmar. Detta tack vare insikter som erhölls under programmet.

Vad upplevde du var svårast under Boost Chamber-processen?

– Att pitcha.

Per Linde är 33 år och utbildad civilingenjör inom informationsteknologi. Har en bakgrund inom bland annat Sandvik som IT-arkitekt.

 

Artikeln i sin helhet hittar du här: https://movexum.se/mr-besserwisser-tjansten-som-forenklar-for-alla-som-jobbar-med-och-hanterar-digitala-verktyg/

Categories: Mr. BesserwisserNyhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Mr. Besserwisser

Stöd för Mr. Besserwisser 0.3

Sedan Itablera kom in i Movexums inkubator så har en idé om en automatiserad lösning som har i syfte att underlätta för små och medelstora företag att etablera ett digitalt kontor som kan skala med Read more…